zwanger-in-de-zomer  JBZ.jpg

JBZ nieuws, Bevallen in de zomerperiode

dinsdag 16 mei 2017
Voor de regio ’s-Hertogenbosch hebben de Coöperatie van Verloskundigen, het KraamSamenwerkingsverband en het Jeroen Bosch Ziekenhuis via het regionetwerk @verlosdenbosch afspraken gemaakt over de bevallingen die in het ziekenhuis plaatsvinden in de zomerperiode van 2017.

Dit is nodig omdat het aantal bevallingen in de zomer- en vakantieperiode in de afgelopen jaren is toegenomen. We vinden het belangrijk dat de veiligheid tijdens de bevallingen gegarandeerd blijft.
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft tijdens de zomerperiode evenveel kraamsuites tot haar beschikking als in de rest van het jaar. In verband met het grotere aantal bevallingen, zijn er in de zomerperiode naast de beschikbare bedden op afdeling Verloskunde ook bedden voor kraamvrouwen geopend op afdeling Gynaecologie (afdeling A6). 
Verder werkt het Jeroen Bosch Ziekenhuis samen met kraamverzorgsters van de eerste lijn (kraamzorg). Zij zijn ingewerkt om bevallingen in het ziekenhuis te ondersteunen in de zomer. 
Consequenties voor u. Bij drukte kan het zijn dat u na de bevalling naar een andere kamer wordt gebracht, bijvoorbeeld op afdeling Gynaecologie. Uiteraard is ook daar voldoende gekwalificeerd personeel aanwezig om u en uw kind verantwoorde en veilige zorg te bieden. 
Bij grote drukte, kan het nodig zijn, dat u voor de bevalling moet uitwijken naar een ander nabijgelegen ziekenhuis. Belle Vie wijkt uit naar Uden. U wordt hierover dan geïnformeerd door uw verloskundige of uw gynaecoloog van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In noodgevallen kunt u altijd in het JBZ terecht.
We beseffen dat de gang van zaken rondom de bevalling anders kan zijn dan u zich had voorgesteld. Wij vragen uw begrip hiervoor. Wij doen als netwerk van geboortezorg in de regio  er alles aan om samen goede en veilige zorg voor u en uw kind te garanderen.
Heeft u nog vragen naar aanleiding van de informatie in deze brief, bespreekt u deze dan met uw verloskundige of gynaecoloog.

Mocht u de brief willen ontvangen, dan kunt u deze opvragen bij Relatiemanagement via verwijzer@jbz.nl. Indien u als zorgpartner nog vragen hierover hebben, dan kunt u contact opnemen met Susan van den Bergh, relatiemanager, via (06) 42 73 09 11.

Deelnemers van het regionetwerk @verlosdenbosch: Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch eo, KraamSamenwerkingsVerband regio Den Bosch, Jeroen Bosch Ziekenhuis (JBZ), Vakgroep Obstetrie en Gynaecologie JBZ en Vakgroep Kindergeneeskunde JBZ

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.