Klik hier voor meer informatie over pakketten

Veelgestelde vragen

Massage

Wanneer een zwangerschapsmassage?

Gedurende het eerste trimester wordt afgeraden een zwangerschapsmassage te nemen, ook gewone massages. Bij massages komen namelijk veel afvalstoffen vrij die in de eerste maanden schadelijk kunnen zijn voor je baby. Vanaf het tweede trimester (week 14) kan je op elk gewenst moment een zwangerschapsmassage nemen.

Hoelang duurt een zwangerschapsmassage?

Gemiddeld duurt een zwangerschapsmassage ongeveer een uur.

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage heeft de volgende voordelen:

  • Betere slaap. Zwangere vrouwen die een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.
  • Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!
  • Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.
  • Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.

In welke houding ontvang ik de zwangerschapsmassage?

Bij zwangerschapsmassage lig je op je zijde en wordt je lichaam ondersteunt door kussens onder je buik, tussen je ellebogen en knieën. Hiermee zorgen we dat je ontspannen kunt liggen. Ook de ruimte maken we lekker warm.

Meer vragen

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze