Corona maatregelen

Nieuwsbrief 9 : Belle Vie 01-10-2020

Beste cliënten en partners, 

Middels onze nieuwsbrief betreffende het corona-virus proberen wij jullie op de hoogte te houden van de laatste inzichten. 

De tweede fase is een feit en daarom worden de maatregelen weer aangescherpt.

Het is écht belangrijk om de kans op besmetting zo klein mogelijk te houden.
Daarom zul je ons vaker met mondkapjes en handschoenen aan het werk zien.
Samen zijn we verantwoordelijk voor ieders veiligheid en gezondheid!

Vanaf 1 oktober gelden de volgende  maatregelen bij Belle Vie.

Zwangerschap

We werken met een ‘minimal care schema’ in de regio Den Bosch e.o (1e lijn), vanaf 1 oktober gelden weer strengere maatregels:

Kinderwens consult telefonisch / video bellend
Qua frequentie van prenatale controles blijven we het aan de pandemie aangepaste schema volgen
Intake van de zwangerschap  telefonisch / video bellend
Bespreken geboorteplan telefonisch / video bellend
Gesprek met Coördinerend Zorgverlener telefonisch / video bellend
Nacontrole telefonisch / video bellend
 

Partners zijn welkom op de praktijk bij de echo, voor de (fysieke) controles vragen we de partners zoveel mogelijk via videobellen mee te kijken. We hanteren de 1,5 meter afstand tot elkaar, zowel op de gang als in de spreekkamer. Om deze te kunnen bewaren in de wachtruimte, vragen we partners buiten te wachten indien er al 5 personen in de wachtkamer zitten.

Breng kinderen liever NIET mee naar het spreekuur omdat dit in de hand werkt dat moeders gaan lopen door de wachtruimte. Heb je geen opvang zorg dan dat je kindje in een buggy vast zit, of bij papa op schoot blijft.

Voorlichtingsavonden Belle Vie
Informatie-avonden gaan weer via Microsoft Teams plaats vinden.

Op dit moment bieden we de voorlichtingsavond Belle Vie is Zwanger en Belle Vie Bevalt en Belle Vie geeft Borstvoeding aan. Je kunt je hiervoor inschrijven via het contactformulier op de website of telefonisch bij onze assistente.

Wat blijft hetzelfde als voorgaande weken

Mensen die klachten hebben, zowel de zwangere als haar partner, zoals koorts én hoesten en/of niezen of mensen waarbij iemand in de woonomgeving besmet is met het Covid-19 virus, vragen we om NIET naar de praktijk te komen..

Voor alle controles op de praktijk geldt:

Indien je hoest of koorts hebt, kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op.
Consulten zijn op alle locaties; de Rodenborchweg , Groote Wielen, Berlicum en Geffen mogelijk.
Het inloopspreekuur is mogelijk op vrijdagochtend in de Groote Wielen van 8.30-9.00 uur.
In het gezondheidscentrum Groote Wielen geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.
We plannen in het vervolg weer aparte fysieke afspraken en echo’s óf afspraken per videobellen. Let heel goed op in je afspraakbevestiging via Zwangerenportaal.

Fysieke afspraken: Voor informatie, vragen en het maken van een nieuwe afspraak.  We meten je bloeddruk, controleren de groei op de hand en luisteren samen met jou naar het hartje van je kindje. We hanteren zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand.
Controles via Zwangerenportaal videobellen (zie verder) voor o.a. je intake, controle bij 33 weken en het geven van informatie mbt zwangerschap en het bespreken van jullie geboorteplan of de nacontrole. 

Als je op het moment van bevallen koorts hebt én hoest of verkouden bent sturen wij je in naar het ziekenhuis. Heeft iemand in het gezin klachten en is onze zorg nodig dan komen wij gewoon bij je langs, als het nodig is in beschermende kleding.
Meet indien je gaat bevallen vóór je ons belt rectaal je temperatuur. Zo helpen we elkaar om de beste plek voor de bevalling te kiezen en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. 

 

Voor contact met het ziekenhuis (Jeroen Bosch Ziekenhuis) geldt:

Je hebt de vrije keus om in het ziekenhuis te bevallen.
In het Jeroen Bosch Ziekenhuis mogen partners mee naar de acute zorg, alle consulten, keren van stuitligging,  echo’s en de (uitgebreide) 20-weken echo.
Op de polikliniek Verloskunde en op de afdeling (verloskamers) is voldoende personeel. Ze kunnen de goede en veilige zorg bieden zoals ze dat altijd doen. Wel treffen ook zij alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen die nodig zijn.
Sommige prikposten zijn tijdelijk gesloten of veranderd van locatie. Actuele informatie is te vinden op https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/locaties-en-prikposten.  Voor de glucosetolerantietest (OGTT) kun je terecht in het ziekenhuis of op de Annenborch.
Bloedprikken kan alleen op afspraak via https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/jbz-prikafspraak
Bezoek wat ook maar de geringste Covid klachten heeft is niet welkom. Grootouders wordt geadviseerd af te wegen of een bezoek aan het ziekenhuis tijdens opvlamming van Covid raadzaam is.

 

Bevalling

Aanwezigheid van de partner en één andere persoon bij de bevalling blijft gewaarborgd. Aantal personen op de verloskamer is maximaal 5. Om deze reden stappen 1e lijns verloskundige en kraamverzorgende uit bij overname van zorg door 2e lijn.  
Bezoek naast ouders/partner mag maximaal 2 personen per dag.
Die twee personen mogen iedereen zijn (broertjes en zusjes, opa oma.), er zijn geen specifieke bezoektijden

Kraamzorg

De kraamzorgorganisaties hanteren weer strakke regels. Meldt indien jij of je huisgenoten corona-gerelateerde klachten hebben. Op verzoek of bij corona-klachten, kan er nog steeds gekozen worden voor een telefonische afspraak.

De hielprik en de gehoorscreening vinden volgens het normale controleschema plaats in de kraamperiode.

Videobellen: 

Via ons verloskundig computer systeem kunnen wij nu AVG-proof videoconsulten houden. Voorwaarde is wel dat jij als zwangere ‘Zwangerenportaal’ geactiveerd hebt.

Inloggen kan op www.zwangerenportaal.nl en via het Dashboard met button "Video Consult" wordt de persoonlijke digitale online spreekkamer zichtbaar. Voor een optimale verbinding adviseren wij gebruik te maken van Google Chrome op desktop (windows of mac). Wij vragen om 5 minuten voor je afspraak ingelogd te zijn in zwangerenportaal. Zorg ruim van te voren dat je systeem werkt. Op tablet en telefoon werkt dit niet.

Verder verwijzen we vooral naar de website, social media en mail voor meer informatie. 

 

Telefonisch spreekuur!
Op werkdagen zitten wij van 16.00 tot 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden!

Bel hiervoor gerust de dienstdoende verloskundige : 06-53548631


De assistentes zijn dagelijks te bereiken van 8.30 tot 16.30 uur om je intake, echo’s en afspraken te plannen. Gezien het corona beleid kan dit per week anders zijn (luister hiervoor naar het antwoordapparaat), onze excuses hiervoor. Niet dringende vragen of wijzigen van een afspraak kan ook via de mail info@belle-vie.nl. Bij klachten en/of spoed is onze dienstdoende verloskundige 24u per dag te bereiken op het dienstnummer.   

Aankondiging Webinar Voorlichting JBZ 
Ga je in het ziekenhuis bevallen of ben je benieuwd hoe bevallen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis gaat? Meld je dan nu aan voor onze webinar Bevallen in het Ziekenhuis. Deze webinar is de vervanger van de Informatieavond Bevallen in het JBZ, waarvoor jullie normaal gesproken naar het ziekenhuis zouden komen.
Tijdens het webinar vertellen een gynaecoloog, een eerstelijns verloskundige en een verloskundige die in het Jeroen Bosch Ziekenhuis werkt, hoe een bevalling in het ziekenhuis kan verlopen. Omdat we veel vragen krijgen over zwanger zijn en bevallen in Coronatijd, starten we het programma met deze informatie.
Tijdens het webinar kunnen jullie via chat vragen stellen aan de sprekers. Na de presentatie is er tijd om deze vragen te beantwoorden. Je kunt je aanmelden via de JBZ-website of JBZ-facebook. https://www.jeroenboschziekenhuis.nl/informatieavond-bevallen-het-ziekenhuis-tijdelijk-webinar

Kraambed 
Voor kraamtijd geldt:

Als iemand in het gezin koorts heeft, hoest of verkouden is, dan is de kraamverzorgende minder in huis aanwezig. Daarnaast zal zij in huis beschermende kleding dragen.
De kraamvisites door de verloskundige vinden overwegend per videobellen plaats.
 De laatste dagen (indien de situatie het toe laat) verleent de kraamverzorgende zorg via (beeld)bellen. (Kijk voor de aanpassingen op de website van jouw kraamzorgorganisatie. Daar staat ook allerlei praktische informatie voor de kraamtijd)
Bezoek van één vaste bezoeker tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende is toegestaan.
Wij als verloskundige blijven eindverantwoordelijk voor jouw kraamperiode en zullen in de kraamweek regelmatig contact hebben dmv (video)bellen en op indicatie fysieke visites. Uiteraard komen wij altijd bij je langs mocht het medisch noodzakelijk zijn.  

Voor de GGD geldt:

De kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap gaat gewoon door. Het is namelijk belangrijk voor de bescherming van jou en jouw kind.
Na de geboorte komt de GGD langs voor de hielprikscreening en gehoorscreening.
Het huisbezoek dat normaliter rond 2 weken na de geboorte zou plaatsvinden, vindt nu telefonisch plaats of via videobellen. Als er redenen zijn om alsnog een huisbezoek te brengen dan doet de GGD dit (mits er geen zieken in huis zijn).
Zijn er vragen of zorgen over je kindje, mag je altijd bellen naar: 0900-4636443 

Ondanks alle aanpassingen, kun je er op vertrouwen dat wij van Belle Vie, de gynaecologen, kinderartsen, GGD en kraamverzorgenden er altijd voor je zijn als het nodig is. Neem dus zeker contact op bij klachten, zorgen en vragen met betrekking tot de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.  

Met vriendelijke groeten, 

Het team van verloskundigenpraktijk Belle Vie. 

Praktijk                073 52 10 764 

Dienst                  06 53 54 86 31 

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent. Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken: 
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Ook voor niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren)
Dit kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 22


Kun je ons om welke reden echt niet bereiken, laat ons dan via de Oudste van Dienst van de verloskamers in het JBZ bellen.