Houding tijdens de bevalling

Tijdens de ontsluiting zijn alle houdingen goed, zolang je de weeën goed kunt opvangen. Vaak kan een warme kruik, douche of bad ontspanning geven.

Tijdens de uitdrijving  zijn er diverse houdingen mogelijk zoals halfliggend, zijligging. op de kruk en schelp. De kruk en schelp zijn verticale baringshoudingen. Wanneer je zo wilt bevallen, bespreek dit altijd met ons.

Folder Welke houding past bij jou?

Bevallen in bad

Veel vrouwen ervaren warm water als ontspannend en kunnen daarom in bad beter de pijn van de weeën opvangen. Het is prettig om de ontsluitingsweeën op te vangen maar je kindje kan ook in het water geboren worden.

Het is belangrijk om je wensen omtrent bevallen in water tijdig met je verloskundige te bespreken.

Per 1 maart 2019 is het mogelijk om een bevallingsbad in het Jeroen Bosch ziekenhuis te gebruiken.
We plaatsen indien gewenst een opblaasbaar bad op de verloskamer. Hierbij dient een kooppakket te worden aangeschaft om het geheel compleet te maken. Dit pakket bevat een hygiënische binnenhoes, een waterpomp en een water-afvoerslang voor éénmalig gebruik. Deze kosten bedragen €80,- en komen voor rekening van de barende.
Het pakket is op de verloskamers verkrijgbaar en dienen per pin direct, vooraf betaald te worden. Is het pakket geopend dan wordt het niet retour genomen. Wees je bewust dat er tijdens de bevalling medische indicaties kunnen zijn of ontstaan waarbij je niet in bad mag bevallen.
 

Bevallen in bad

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.