beschuit-met-muisjes.png

Vitamine D

Veel ouders geven vitamine D aan hun baby, vanwege een Europees advies. Kinderen tot vier jaar hebben de vitamine dagelijks nodig voor goede groei, botten, tanden, spieren en het immuunsysteem.

Onder ouders is onrust ontstaan over vitamine D-druppels voor baby's met de toegevoegde stof propylgallaat (E310). Deze stof is een antioxidant dat gebruikt wordt om bederf tegen te gaan. Officieel mogen er geen additieven, zoals bijvoorbeeld propylgallaat, worden toegevoegd aan producten voor kinderen van 0-1 jaar.
Hoe schadelijk propylgallaat is, is onbekend omdat 0-1 jarigen niet blootgesteld mogen worden aan een onderzoek naar mogelijk schadelijke stoffen. De Nederlandse Vereniging voor Kinderartsen raadt het gebruik van het middel uit voorzorg af, maar zegt dat er "geen enkele reden is voor paniek".

Propylgallaat zit in twee typen vitamine D-druppels van het merk Davitamon: Vitamine D Aquosum en Vitamine D Aquosum suikervrij. In andere varianten van vitamine D-druppels van Davitamon en druppels van andere merken zat het stofje volgens het programma niet.

Bron: KNOV, NOS

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent. Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken: 
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
dinsdag van 8.30 tot 13.00 uur

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 22


Kun je ons om welke reden echt niet bereiken, laat ons dan via de Oudste van Dienst van de verloskamers in het JBZ bellen.