Voorbereiding voor de bevalling

Wij begeleiden zowel de thuis- als de poliklinische bevalling als deze plaats vindt tussen de 37 en 42 weken. Ga je eerder bevallen neem dan altijd meteen contact met ons op.

Voor zowel de thuis- als de poliklinische bevalling gelden dezelfde voorbereidingen.

Vanaf 36 weken moet het bed hoog staan. De ideale hoogte is tussen de 70 en 80 centimeter. Je kunt hiervoor bedverhogers (te verkrijgen bij de thuiszorgwinkel van Welkom) of kratten gebruiken. Een extra matras is niet toegestaan. Let op dat de verhoging goed stevig is.

Je dient altijd een kraampakket in huis te hebben. Verder gebruiken we 2 emmers met vuilniszakken tijdens de bevalling. Normale verlichting is tijdens de bevalling meestal voldoende. Voor het eventuele hechten is het prettig als er een staande lamp aanwezig is. Als de bevalling gaat beginnen, zorg dan dat de kamer lekker warm is, dit voorkomt dat de baby te veel afkoelt.

In de brochure van de kraamzorg staat wat je minimaal voor de bevalling nodig hebt wat betreft katoenen luiers e.d. Het is raadzaam om twee warmwater kruiken in huis te hebben.

De kraamhulp wordt in overleg met ons gebeld. De taak van de kraamverzorgster is het ondersteunen van de zorg voor moeder en kind. Daarnaast zorgt zij voor rust en regelmaat in de eerste week. Laat je lekker verwennen door haar, dit draagt bij aan een feestelijk kraambed!

Ook als je poliklinisch gaat bevallen word je begeleid door je verloskundige en een kraamverzorgster. Neem alle papieren die je van het kraamcentrum hebt gekregen altijd mee naar het ziekenhuis.

Wanneer de bevalling voorspoedig is verlopen en als het met jou en je baby goed gaat, dan mag je twee uur na de bevalling naar huis. De kraamverzorgster gaat met je mee naar huis om daar de begeleiding en verzorging voort te zetten.

Zorg dat het fototoestel gereed is, controleer de batterijen en de ruimte op het geheugenkaartje.


Ga je poliklinisch bevallen, zorg dan dat je altijd je patiëntenpas, je ID (identiteitsbewijs) en je zwangerschapskaart bij je hebt. Het advies is om van te voren alvast een patiëntenpas te laten maken, dat kan in het ziekenhuis of op de dependance van het JBZ op de Hoef 90 te Rosmalen (neem ID en zorgverzekeringpas mee).

Knipsel Hoe bereid je je voor.PNG Folder Hoe bereid je je voor?

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.