Wanneer moet je bellen

Als je echte pijnlijke weeën hebt die in intensiteit toenemen , 1 tot 1½ minuut aanhouden en binnen de 5 minuten komen (dan pas begint de ontsluiting goed op gang te komen).

Als de vliezen breken en het hoofdje is goed ingedaald, kijk je of het vruchtwater helder is. Gebeurt dit  's nachts en heb je nog geen weeën, bel dan in de ochtend. Overdag mag je meteen bellen, dan controleren we je in de loop van de dag.  Is het vruchtwater groen of bloederig bel dan meteen, ook  's nachts. Het kindje heeft in het vruchtwater gepoept, we komen dan de harttonen controleren en zullen je overdragen aan het ziekenhuis voor extra controles. Vanaf dat moment zal het ziekenhuis de verdere zorg begeleiden.

Als de vliezen breken en het hoofdje is nog niet (genoeg) ingedaald, moet je gaan liggen en meteen bellen. Tijdens het spreekuur heb je hiervoor instructies gekregen.
Bewaar altijd je verbandje of ondergoed zodat we kunnen zien of het inderdaad vruchtwater is en welke kleur het heeft.

Als je plotseling ruim helderrood bloed verliest.

Als je ongerust bent of vragen hebt.

Telefoonnummer: 06-53548631

Wanneer je de voicemail krijgt spreek dan duidelijk je naam en telefoonnummer in, wij bellen dan binnen 10 minuten terug. Wanneer we niet binnen 10 minuten hebben teruggebeld bel dan nogmaals.

Om uit te printen en op te hangen of bij je te hebben

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.