Nieuw !! Belle Vie ontzorgt: Nieuwsgierig? Kijk eens bij onze pakketten Bewust of Zorg op maat

Voorlichting

Ervaringen delen en samen voorbereiden op de nieuwe periode in je leven.

Groepsbijeenkomsten

Als je zwanger bent verandert er veel. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. Maar dat niet alleen. De zwangerschap is vaak ook een periode waarin je andere keuzes gaat maken.  Waar en hoe wil je bevallen? Welke voeding ga je je baby straks geven? Ga je meer of minder werken? Zo zijn er nog veel meer dingen waar je over moet nadenken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en de andere medische controles goed zijn. 

Naast jouw individuele medische controles bieden wij daarom onze pakketten aan met daarin groepsconsulten, een programma dat  alle informatie rondom zwangerschap, de bevalling en de eerste babytijd combineert. Daarnaast is er ook tijd om al je vragen te stellen en je ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

Close Up Portrait Man S Woman S Hands

Onze pakketten

Wil je meer weten kijk dan bij onze pakketten en ontdek welke zorg bij jou past.

Veelgestelde vragen

Wat komt aan bod?

Je vormt samen met een groep vrouwen, die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend, een sessiegroep. Tijdens de sessies komen steeds andere onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld over de groei van je baby, gezonde leefstijl, omgaan met zwangerschapskwalen en klachten en voorbereiden op je bevalling. In een sessie ga je in gesprek met vrouwen die hun zwangerschap allemaal op een andere manier kunnen ervaren en beleven. Hierin ondersteun je elkaar. Daarnaast leer je hoe je op een gezonde manier je zwangerschap kunt doorlopen. De sessies vinden plaats in een groep van 8 vrouwen.

Wie begeleidt de groep?

Een groep wordt begeleid door twee vaste personen: Een verloskundige en een andere
beroepsbeoefenaar uit de gezondheidszorg. Dit kan bijvoorbeeld een
diëtiste, fysiotherapeut, lactatiedeskundige (zij
begeleidt moeders bij alle aspecten van borstvoeding) of een kraamverzorgster zijn.

Wanneer zijn de groepsconsulten?

De groepsconsulten vinden altijd plaats op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot aan het einde van je zwangerschap. Deze duren ongeveer 1,5 uur per bijeenkomst. De medische controles worden in individuele afspraken gepland, deze staan los van de groepsconsulten.

Aanmelden

Woon je in Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze