Direct na de bevalling

Als de baby geboren is, wordt hij of zij op je buik gelegd onder een warme doek. Dit is het moment waar je zo hard voor gewerkt hebt, probeer hier bewust van te genieten!
De verloskundige kijkt naar de conditie van je baby en bepaalt na 1 en 5 minuten de Apgar-score. Vaak wordt daarna de navelstreng doorgeknipt door de vader.

De apgar score

Deze score wordt 1, 5 en 10 minuten na de bevalling afgenomen. Dit is een algemeen beeld van de conditie van de baby. We kijken dan naar hoe de baby reageerd op prikkels, de kleur, de hartslag, de spierspanning en de ademhaling. Voor elk onderdeel kan de baby 2 punten krijgen, zo beoordelen wij de start van de baby.

Het nageboortetijdperk

Als de baby geboren is, gaat je baarmoeder door met samentrekken. Daardoor laat de placenta los en wordt meestal binnen een half uur geboren.
De verloskundige controleert of de placenta en vliezen compleet zijn en houdt de hoeveelheid bloedverlies in de gaten.
Indien hechten nodig is, wordt dit onder lokale verdoving door de verloskundige gedaan.
Dan is het tijd om jullie te feliciteren met jullie baby.

Wanneer tijdens de zwangerschap is gebleken dat het kindje Rhesus D positief is, krijg je na de bevalling een injectie Anti-D toegediend door de verloskundige. Hierover heb je al informatie gehad tijdens de zwangerschap.

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.