Klik hier voor meer informatie over bevallen in de zomer 2024 regio Den Bosch

Coaching

“Pak mijn hand, je hoeft niet alleen. Bespreek je zorgen. Vertel het maar gerust, samen komen we er wel uit.” Judith

Wanneer de hormonen door je lijf gieren.

Je zit al een tijdje niet lekker in je vel. Er spoken steeds vragen of gebeurtenissen door je hoofd. Daar baal je van. Misschien heb je angsten of ben je verdrietig. Of weet je eigenlijk niet zo goed waar dit gevoel of die gedachten vandaan komen. Je weet wel dat je zo niet langer door wil gaan.

KIM 2675

Herken jij dit?

  • Het lijkt wel of iedereen zwanger is, behalve ik.
  • Hoe kan ik genieten van deze zwangerschap?
  • Je wil na een heftige bevalling, de volgende bevalling, anders ervaren.
  • Waar blijft die roze wolk?
  • Zelfs na jaren kijk je nog met een vervelend gevoel terug op je zwangerschap of de eerste tijd met je kindje.
Herken je dit? Neem gerust contact met me op!

Waarom coaching?

Tijdens mijn werk als verloskundige merk ik dat sommige vrouwen mentaal in de knel zitten tijdens hun zwangerschap, in het kraambed of de tijd daarna. Zij worstelen met allerlei gevoelens, vragen of angsten. Niet alleen de vrouwen, maar ook hun partners stoeien met hun nieuwe rol als ouder en alles wat daarbij komt kijken. Het is een rollercoaster waarin ik je wil ondersteunen.

Helaas is er tijdens de spreekuren en visites niet altijd de tijd om uitgebreid stil te staan bij je zorgen, angsten en vragen. Daar wil ik wat aan doen. Want juist dat luisterend oor en die hulp kunnen het zoveel fijner maken!

Tijdens de coach-opleiding voor verloskundigen en de opleiding voor bevallingsverwerkingsspecialist, heb ik geleerd gesprekken te voeren en handvatten te bieden aan vrouwen (en mannen) met psychische klachten. Die hoeven niet groot of zwaar te zijn. 

Wanneer het nodig is maak ik ook gebruik van EMDR. Dit is een effectieve therapie die wordt gebruikt wanneer je last blijft houden van gevolgen na een schokkende of traumatische gebeurtenis.

Ik wil me graag aanmelden
KIM 2693

Bevallingverwerkingsspecialist

Judith is ondertussen opgeleid als bevallingsverwerkingsspecialist en heeft ook haar coachopleiding voor verloskundigen afgerond. Zij vertelt in haar blog wat het inhoud. 

Blog bevallingsverwerkingsspecialist
"Op de momenten dat hormonen door je lijf gieren is het fijn om steun en begrip bij iemand te vinden"

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten tijdens een coaching gesprek?

Een coaching-traject is geen uitgestippeld pad. Vaak komen er na het eerste gesprek allerlei inzichten naar boven die het traject uiteindelijk bepalen.

Het gesprek begint met de vraag:

  • Wat brengt je hier?
  • Wat wil je anders in je leven?

Uiteindelijk gaan we dit samen structureren en samenvatten om tot de kern te komen. 

Er komt een onderwerp uit waar je focus en aandacht op komt te liggen. We gaan kijken naar HOE je dan anders kunt gaan zien. Daar krijg je tijdens de gesprekken handvatten en inzichten voor.

We sluiten af met een samenvatting, huiswerk en nieuwe afspraak.

Wie geeft de coaching?

Judith Bekkers-Leijten, verloskundige en geschoold coach.
Sinds april 2020 kunnen de cliënten en hun partners bij Belle Vie Geboortezorg en Welzijn terecht. Er komen veel verschillende vragen en gesprekken voorbij. De psychische klachten hoeven helemaal niet groot of zwaar te zijn, het zijn altijd klachten waar Judith je bij kan ondersteunen.

Praktische informatie coaching.

 

De gesprekken vinden plaats op de hoofd-locatie van Verloskundigenpraktijk Belle Vie, Rodenborchweg 4 in Rosmalen.

Wat kost coaching?

 

De kosten voor een individueel gesprek zijn € 92,50 per uur.  Vaak duurt een gesprek 1 tot 1,5 uur.

Judith is aangesloten bij de VIV; Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, een beroepsvereniging voor therapeuten.

Verschillende zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van persoonlijke, psychosociale begeleiding. Afhankelijk van je aanvullende verzekering is vergoeding mogelijk. De behandeling valt onder de alternatieve, psychosociale zorg. Informeer voor de mogelijkheden bij jouw zorgverzekering.

In het kader van persoonlijke ontwikkeling zijn werkgevers (via de bedrijfsarts of de afdeling personeelszaken) in veel gevallen bereid een coaching traject te financieren.

Werk je als zelfstandige? Dan kun je kosten voor coaching opvoeren als bedrijfskosten.

Is coaching alleen voor de zwangere?

Nee, ook partners zijn welkom. Voor hen kan de periode rondom zwanger worden, zwangerschap  en bevalling eveneens een indrukwekkende  ervaring zijn. Soms heeft de verandering van rol in relatie of gezin een grote impact. Hierbij kan coaching van de partner ook helpen.

Hoe ervaren andere de coaching bij Judith?

Wat sprak jou het meest aan in dit coaching gesprek en waarom?

Na een heftige eerste bevalling en zware kraamtijd ben ik tijdens mijn tweede zwangerschap aan de slag gegaan met Judith. Voor het eerst in lange tijd voelde ik dat mijn verdriet en angst gehoord werden. Tijdens de gesprekken toonde Judith veel compassie en tegelijkertijd maakte ze me op een prettige directe manier bewust van mijn valkuilen. De kalme en nuchtere aanpak van Judith spreekt me erg aan. Judith houdt op een subtiele manier een spiegel voor, helpt je in het vinden van je eigen antwoorden en is vrolijk. Dit maakt dat er veel ruimte is voor relativering en humor. Daarnaast is Judith erg kundig en heb ik geen seconde getwijfeld aan haar expertise. Ze heeft me enorm geholpen in het herbeleven van mijn verhaal waardoor ik mijn ervaring een plek hebben kunnen geven. Daarnaast is Judith alert, onthoudt details en knoopt op deze manier de eindjes aan elkaar. Kleine details uit eerdere gesprekken kon ze in een later stadium van het traject gebruiken. Daardoor voel je je echt gehoord en gezien. Tot slot is niks te gek waardoor een open gesprek ontstaat en ik me ontzettend bij haar op mijn gemak voel.  

Hoe ga je de inhoud van deze coaching toepassen na het gesprek? Welke concrete stappen ga je zetten?

Door de gesprekken heeft mijn verdriet en angst plaats gemaakt voor Power en meer zelfcompassie. Daardoor neem ik nu meer tijd voor eigen behoeften. Grenzen aangeven en pas ik de brains methode toe (ook in het dagelijkse leven😊), 

Het doel is bereikt omdat...

Ik me tijdens mijn bevalling vertrouwt voelde in het proces, ik trots ben op mijn lichaam en ik mijn grenzen heb kunnen bewaken. Daarnaast zijn mijn partner en ik elkaar beter gaan begrijpen en hebben we de bevalling van ons tweede kindje als heel prettig ervaren. 

De informatie gaf me een goed beeld van het traject?

Het traject is ontstaan tijdens de gesprekken, elke keer hebben we samen gedacht wat een goede vervolgstap zou zijn. Dat was prettig. Ik had geen verwachting of beeld bij het verloop aan de start. 

Welke feedback (complimenten en tips) wil je tenslotte nog geven?

Dank je wel voor je rustige aanpak en nuchtere kijk. Ik hoop dat je nog heel veel vrouwen, mannen, gezinnen op deze manier kan helpen. Ik heb ontzettend veel geleerd tijdens dit traject. Zowel met het oog op op de bevalling en ook daarbuiten. 

Maak je keuze