Klik hier voor meer informatie over pakketten

Preconceptie zorg

De gezondheid van je kind begint al vóór je zwangerschap. Een gezonde leefstijl en goede voorbereiding zorgt voor een optimale start voor je kind.

Wat houdt preconceptie zorg in?

We vragen je een intakelijst in te vullen met je leefstijl en medische voorgeschiedenis. Hiermee proberen we de aandachtspunten voor jouw  kinderwens in beeld te brengen.

Je krijgt daarna uitleg over het slikken van foliumzuur, een optimale leefstijl, gevarieerd en gezond eten, medicijngebruik, risicofactoren in de familie en de schadelijke gevolgen van het gebruik van sigaretten, drank en drugs. Ook bespreken we jullie vragen, wensen en twijfels of angsten met betrekking tot zwanger zijn en de bevalling.

We ronden af met een verslag wat op verzoek ook naar je huisarts gestuurd kan worden.

Foliumzuur

Wil je graag zwanger worden? Start dan in elk geval met het slikken van foliumzuur 0,5 mg. Dit vergroot de kans op het goed sluiten van het ruggenmerg van je kind.

KIM 3054

Veelgestelde vragen

Kan ik een afspraak maken voor een kinderwensspreekuur?

Iedereen met een kinderwens of specifieke vragen over zwanger worden is welkom. 
Ben je nu jong of juist ouder, ongeacht je voorgeschiedenis of leefstijl, of het gaat om de korte termijn of toekomst. Meld je dan aan via ons contactformulier of maak rechtstreeks een afspraak via onze praktijkassistente. 

Wat kost een kinderwensconsult?

De kosten voor het kinderwensspreekuur bedragen € 71,83. 

De meeste zorgverzekeraars vergoeden dit grotendeels. Informeer van te voren hoe dat bij jou verzekering zit.

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze