Nieuw !! Belle Vie ontzorgt: Nieuwsgierig? Kijk eens bij onze Pakketten Bewust of Zorg op maat

Massage

Zwanger zijn doe je er niet even bij. Zorg daarom goed voor jezelf!

Waarom een zwangerschapsmassage?

Negen maanden van fysieke veranderingen, zaken te regelen en beslissingen te nemen... Een zwangerschap is een bijzondere en unieke periode in je leven. Juist dan is het belangrijk extra aandacht voor jezelf te hebben. Even weg van wat constant jouw aandacht vraagt: de zorg voor je gezin, je vrienden, je bedrijf, je sociale verplichtingen en ga zo maar door. Juist in deze maanden vragen je kindje en je veranderend lichaam veel van jou. Je mag het allemaal even loslaten en helemaal tot rust komen door een zwangerschapsmassage van je hele lichaam.

Een ontspannen moeder zorgt voor een ontspannen baby!

Zwangerschapsmassage ER en CE

Veelgestelde vragen

Wanneer een zwangerschapsmassage?

Gedurende het eerste trimester wordt afgeraden een zwangerschapsmassage te nemen, ook gewone massages. Bij massages komen namelijk veel afvalstoffen vrij die in de eerste maanden schadelijk kunnen zijn voor je baby. Vanaf het tweede trimester (week 14) kan je op elk gewenst moment een zwangerschapsmassage nemen.

Hoelang duurt een zwangerschapsmassage?

Gemiddeld duurt een zwangerschapsmassage ongeveer een uur.

Wat zijn de voordelen van een zwangerschapsmassage?

Een zwangerschapsmassage heeft de volgende voordelen:

  • Betere slaap. Zwangere vrouwen die een massage krijgen slapen beter, en dan is goed voor je algemene welzijn tijdens de zwangerschap.
  • Ontspanning. De handelingen tijdens een zwangerschapsmassage zorgen voor het vrijkomen van chemische stoffen in je lichaam, zoals oxytocine, die kunnen leiden tot een heerlijk ontspannen gevoel. Tijdens een massage wordt ook vaak het stresshormoon cortisol verlaagd. En een ontspannen mama, is een ontspannen baby!
  • Verlichting van pijn. Je kunt tijdens de zwangerschap last krijgen van rugpijn en pijn in je benen, en een massage kan dan uitstekende verlichting bieden, vooral als je het regelmatig doet.
  • Verbeterde bloedcirculatie. Tijdens een massage verbetert je bloedcirculatie en lymfenstelsel, waardoor je afvalstoffen beter kwijt kunt.

In welke houding ontvang ik de zwangerschapsmassage?

Bij zwangerschapsmassage lig je op je zijde en wordt je lichaam ondersteunt door kussens onder je buik, tussen je ellebogen en knieën. Hiermee zorgen we dat je ontspannen kunt liggen. Ook de ruimte maken we lekker warm.

Wie verzorgt de zwangerschapsmassage?

Esther Rasenberg, zij is al 35 jaar verloskundige en weet als geen ander wat ontspanning voor je zwangere lichaam kan betekenen. Onlangs heeft zij zich geschoold als zwangerschapsmasseur.

Wat kost een zwangerschapsmassage?

Zwangerschapsmassages worden aangeboden in onze pakketten Bewust en Zorg op maat. Klik hier voor meer informatie. 

Indien je een losse zwangerschapsmassage wil reserveren dan zijn de kosten 60 euro per uur. Je kunt het aanmeldformulier invullen of bellen met onze praktijkassistenten. Zij zijn bereikbaar op werkdagen van 8.30u - 16.30u op 073 521 07 64.

Aanmelden

Woon je in Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze