zwanger-in-de-zomer  JBZ.jpg

Vakantie ? Tips !

Vakantie en zwanger?

Geen probleem! Als zwangere mag je lekker gaan genieten van je vakantie, ook in het buitenland!

Wel hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Vliegen of met de auto: Het is fijn als je zelf rijdt,je kan regelmatig stoppen om je benen te strekken of even wat te drinken onderweg. Je bepaalt je eigen tempo. Maar ook vliegen is goed te doen. Sta regelmatig even op en drink op tijd. Check bij je vliegmaatschappij of zij een gezondheidsverklaring van de verloskundige vragen, deze kun je bij ons laten maken, of als de maatschappij (o.a. Ryan-air) een eigen verklaring heeft door ons laten invullen.

Vaccinaties: Je kunt niet alle vaccinaties krijgen omdat die schadelijk zijn voor je baby. Vaccinaties tegen DTP, tyfus en Hepatitis A kunnen wel gegeven worden, maar gele koorts en Meningitis worden afgeraden. Probeer landen waar malaria of ZIKA heerst te vermijden. De medicijnen kunnen schadelijk zijn. Informeer bij de GGD voor de laatste inzichten.

ZIKA: Loop geen onnodig risico, vermijd landen waar het ZIKA-virus heerst. Kijk op de site van het RIVM voor de meest actuele landenlijst. De gevolgen van complicaties na een besmetting kunnen zeer uiteenlopen en zorgen voor veel onzekerheid in je zwangerschap.

Eten en hygiëne: Eet geen rauw of niet goed doorbakken vlees.Let op dat je groente en fruit goed gewassen zijn. Niet altijd is kraanwater drinkbaar. Kies dan voor mineraalwater uit een flesje, ook als je je tanden poetst. 

Zon: Vermijd het om in de felle zon te zijn, draag liever een hoedje of pet, blijf in de schaduw en gebruik zonnebescherming met een hoge factor.Onder invloed van de zon kunnen pigmentvlekken snel verkleuren, dit noemen we een zwangerschapsmasker. Je ziet het vooral snel in je gezicht en op je borst.

Gegevens: Zorg dat je altijd een actuele zwangerschapskaart bij je hebt met de laatste gegevens van je zwangerschap. Deze vullen wij steeds voor je in. Check ook of je voldoende verzekerd bent en weet waar een dichtsbijzijnde arts of ziekenhuis is.

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.