listeria.jpg

Listeria

Beste zwangeren,

Afgelopen uren is duidelijk geworden dat Jumbo en een aantal andere supermarkten een groot deel van hun vleeswaren terugroepen i.v.m. een mogelijke besmetting met de listeria bacterie. Hierdoor kunnen we voorstellen dat er onrust ontstaat onder zwangeren. Belangrijk om te weten is dat het risico dat je besmet bent geraakt na het eten van deze vleeswaren klein is.

De bacterie kan een voedselinfectie veroorzaken. Voornamelijk ouderen, zwangeren en kleine baby’s zijn kwetsbaar. Bij zwangeren kan het leiden tot een miskraam of vroeggeboorte, maar het risico dat je besmet raakt is klein.

Mocht je de komende dagen tot enkele maanden (gemiddeld 2 tot 4 weken) koorts krijgen of je ziek gaan voelen én heb je een van de vleeswaren gegeten die op deze lijst staan, neem dan contact op met je verloskundige of huisarts. Deze kan dan beoordelen of er getest moet worden op de listeria bacterie.

Op dit moment kun je al het bereide voedsel en vleeswaren uit de winkels eten. Blijf wel op letten met rauwe producten en verhit je eten goed.

 

Voor meer informatie kijk op deze website:

Voedingscentrum en Listeria bacterie

RIVM en Listeria bacterie

Lijst teruggeroepen vleeswaren

 

Coöperatie Verloskundigen ’s-Hertogenbosch e.o.  in samenspraak met GGD Hart van Brabant

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.