logo belle vie 3 roze.jpg

Corona-virus praktijk informatie

Nieuwsbrief 11 : Belle Vie 30-10-2020

Aangescherpte Covid-19 maatregelen Verloskundigenpraktijk Belle Vie.

Helaas zijn alle veiligheidsregio's in Brabant op 27-10-2020 opgeschaald naar 'zeer ernstig'. Concreet betekent dit dat ook wij weer extra maatregelen zullen moeten nemen betreffende Covid-19 en worden de maatregelen extra aangescherpt.

Op de locatie Rodenborchweg verzoeken wij iedereen een mondkapje te dragen in de wachtkamer en in de gang.
Dit geldt ook voor spreekuren in de Groote Wielen, Berlicum en Geffen.

Vermijd drukte in de wachtkamer. Wacht buiten indien er al 5 mensen zitten. Kom niet te vroeg, maar zeker ook niet te laat!  Zwangeren hebben voorrang om binnen te wachten, op partners die evt. meekomen.

Partners zijn welkom op de praktijk bij de echo.

Voor de (fysieke) controles vragen we de partners via videobellen mee te kijken. De partner mag alleen aanwezig zijn bij noodzakelijke controles. We hanteren de 1,5 meter afstand tot elkaar, zowel op de gang als in de spreekkamer.

Kinderen kunnen helaas niet meer mee naar de controles / echo’s.

Er mag één begeleidend persoon bij de bevalling aanwezig zijn. Dit is de partner óf iemand anders. Dit is exclusief zorgverleners (o.a kraamverzorgster of stagaire)

Afspraken langer dan 15 minuten zullen via videobellen met het Zwangerenportaal plaats vinden.
Dit zijn de intake, gesprek COZO, doorspreken bevalplan en nacontrole.

Videobellen: 
Via ons verloskundig computer systeem kunnen wij nu AVG-proof videoconsulten houden. Voorwaarde is wel dat jij als zwangere ‘Zwangerenportaal’ geactiveerd hebt.

Inloggen kan op www.zwangerenportaal.nl en via het Dashboard met button "Video Consult" wordt de persoonlijke digitale online spreekkamer zichtbaar. Voor een optimale verbinding adviseren wij gebruik te maken van Google Chrome op desktop (windows of mac). Wij vragen om 5 minuten voor je afspraak ingelogd te zijn in Zwangerenportaal. Zorg ruim van te voren dat je systeem werkt. Op tablet en telefoon werkt dit niet.

Verder verwijzen we vooral naar de website, social media en mail voor meer informatie. 

Wat blijft hetzelfde als voorgaande weken

Mensen die klachten hebben, zowel de zwangere als haar partner, zoals koorts én hoesten en/of niezen of mensen waarbij iemand in de woonomgeving besmet is met het Covid-19 virus, vragen we om NIET naar de praktijk te komen...

Help samen met ons Covid-19 onder controle te houden!

Namens het team van verloskundigenpraktijk Belle Vie. 

  

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent. Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken: 
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Ook voor niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren)
Dit kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 22


Kun je ons om welke reden echt niet bereiken, laat ons dan via de Oudste van Dienst van de verloskamers in het JBZ bellen.