Knipsel corona.PNG

Corona-virus praktijk informatie

Corona-virus:

Het Corona-virus verspreidt zich steeds verder. Om zo goed mogelijk voor jou, andere moeders en hun ongeboren of pasgeboren baby's te zorgen, vragen we je aandacht voor het volgende.

Beste cliënt en partner, (07-07-2020 )

Op dit moment heerst er in Nederland een Coronavirus- (COVID 19) pandemie. Dat betekent dat veel mensen binnen een korte tijd hetzelfde virus hebben. Samen met alle verloskundigenpraktijken in de regio zijn er afspraken gemaakt omtrent het Coronavirus. Deze afspraken gelden tot in ieder geval 1 september 2020. In deze brief informeren wij je hierover. Omdat de situatie snel verandert, veranderen ook adviezen snel. Houd daarom de social media en de website van onze praktijk in de gaten zodat je op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

De zorgen in Brabant waren kortgeleden nog heel groot. Daarom gaan we als regio Brabant langzamer verruimen dan de rest van Nederland.


Samen zijn we verantwoordelijk voor ieders veiligheid en gezondheid!

Vanaf 7 julii geldende de volgende versoepelde maatregelen bij Belle Vie.

Laatste versoepelingen

Vanaf 29 juni mogen partners mee naar alle echo’s en consulten, ook in het JBZ.

Per 17 juli starten wij weer met ons inloopspreekuur op vrijdag van 8.30 tot 9.00 uur op onze locatie in de Groote Wielen

Bij een (poli)klinische bevalling in het JBZ mag vanaf vandaag 1 juli, indien gewenst, een extra persoon ter ondersteuning bij de bevalling zijn.

Mits geen Covid-19 klachten, mag vanaf 1 juli ook weer (thuis én) in het ziekenhuis in bad bevallen worden.

Bevalling in het JBZ mag vanaf 1 juli, indien gewenst, een extra persoon ter ondersteuning bij de bevalling zijn.

 * i.p komt zwangere zoveel mogelijk alleen
    om ieders gezondheid te waarborgen hebben wij de maatregel genomen om niet            meer dan 5 personen in de wachtkamer toe te laten, instructies hiervoor vind je 
    op de praktijk.     
 * het gebruik van de toilet wordt ontraden.
 * houdt afstand elkaar!
 * kraambedcontroles via (beeld)bellen en thuisvisite. Wij proberen hiermee de kans         op verspreiding van het COVID-19 virus te beperken.
 * pretecho’s, alleen met partner (geen kinderen, familie en vrienden)
 * wij hebben tot 1 september geen stagiaire
    thuis is het toegestaan om 1 extra bezoeker, naast de partner, te hebben tijdens de      bevalling, in het ziekenhuis geldt dit nog niet.

Antwoord op vragen over virus en zwangerschap
Wij kunnen ons voorstellen dat je vragen hebt, bijvoorbeeld wat je kunt doen om besmetting te voorkomen, of de baby risico loopt of wat je moet doen als je besmet bent. Voor het antwoord op dit soort vragen verwijzen wij naar de site van RIVM . Ook op deverloskundige.nl vind je informatie.

Voor de gezondheid en veiligheid van jou, je baby en die van ons, wijzen wij je op een aantal belangrijke zaken. Als je intensief contact hebt (gehad) met een persoon die het virus zou kunnen hebben, bijvoorbeeld omdat het een huisgenoot is of iemand die in een risicogebied is geweest, kan hij of zij jou besmet hebben. Je kunt dan koorts krijgen (lichaamstemperatuur van 38 graden Celsius of hoger) en klachten als keelpijn, hoofdpijn, verkoudheid, hoesten en/of benauwdheidsklachten. In dat geval, neem dan contact op met de huisarts.

Voor jullie en onze gezondheid en veiligheid wijzen wij je op een paar belangrijke zaken:

- Was regelmatig je handen
- Hoest of nies in je elleboog
- Gooi papieren zakdoekjes direct na gebruik weg
- Was handen regelmatig of wrijf ze in met handalcohol
- Schud geen handen en begroet mensen liever niet met kussen
- Houd sociale afstand

Aanpassing van onze praktijkorganisatie tijdens de grieppandemie

Om de zorg tijdens de zwangerschap, bevalling en kraambed verantwoord te kunnen blijven geven, hebben wij samenwerkingsafspraken gemaakt met omliggende verloskundigenpraktijken, huisartsen en ziekenhuizen:

Wat blijft hetzelfde als voorgaande weken.

Mensen die klachten hebben, zowel de zwangere als haar partner, zoals koorts én hoesten en/of niezen of mensen waarbij iemand in de woonomgeving besmet is met het COVID-19 virus, vragen we om niet naar de praktijken te komen.  

 

Voor alle controles op de praktijk geldt:

Kom zoveel mogelijk alleen naar het consult of echo (geen kinderen). Je partner mag altijd meekijken d.m.v. videobellen.
Bij de 20 weken echo kan je partner weer mee of indien gewenst meekijken via Zwangerenportaal. Laat je partner inloggen op jouw portaal en klik op ‘videoconsult’. (zie verder)
Indien je hoest of koorts hebt, kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op.
Op alle locaties draaien wij weer spreekuur, dus op de Rodenborchweg, de Groote Wielen, Berlicum en in Geffen.  Het inloopspreekuur op vrijdagochtend van 8.30 tot 9.00 uur in de Groote Wielen gaat weer door.
We plannen in het vervolg weer aparte fysieke afspraken en echo’s óf afspraken per videobellen. Let heel goed op in je afspraakbevestiging via Zwangerenportaal.

Fysieke afspraken voor informatie, vragen en het maken van een nieuwe afspraak.  We meten je bloeddruk, controleren de groei op de hand en luisteren samen met jou naar het hartje van je kindje. We hanteren zoveel mogelijk de 1,5 meter afstand.
Controles via Zwangerenportaal videobellen (zie verder) voor o.a. je intake en controle bij 33 weken, we geven dan informatie mbt zwangerschap en bespreken jullie geboorteplan. 

We beantwoorden vragen graag telefonisch.
Als je op het moment van bevallen koorts hebt én hoest of verkouden bent sturen wij je in naar het ziekenhuis. Heeft iemand in het gezin klachten, komen wij gewoon bij je langs, als het nodig is in beschermende kleding.
Meet graag indien je gaat bevallen vóór je ons belt rectaal je temperatuur. Zo helpen we elkaar om de beste plek voor de bevalling te kiezen en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. 

 

Voor contact met het ziekenhuis (Jeroen Bosch Ziekenhuis) geldt:
Op dit moment heb je de vrije keus om in het ziekenhuis te bevallen.
Op de polikliniek Verloskunde en op de afdeling (verloskamers) is voldoende personeel. Ze kunnen de goede en veilige zorg bieden zoals ze dat altijd doen. Wel treffen ook zij alle hygiëne- en voorzorgsmaatregelen die nodig zijn. Er mag naast je partner  ook  één begeleider extra mee naar de bevalling. Daarnaast mag er beperkt bezoek komen en vragen wij je alleen naar het consult te gaan indien nodig.
Sommige prikposten zijn tijdelijk gesloten of veranderd van locatie. Actuele informatie is te vinden op www.jeroenboschziekenhuis.nl/locaties-en-prikposten Bloedprikken kan vanaf nu alleen nog op afspraak.

Videobellen: 
Via ons verloskundig computer systeem kunnen wij nu AVG-proof videoconsulten houden. Voorwaarde is wel dat jij als zwangere ‘Zwangerenportaal’ geactiveerd hebt. Inloggen op www.zwangerenportaal.nl en via Dashboard met button "Video Consult" wordt de persoonlijke digitale online spreekkamer zichtbaar. Voor een optimale verbinding adviseren wij gebruik te maken van Google Chrome op desktop (windows of mac). Wij vragen om 5 minuten voor je afspraak ingelogd te zijn in zwangerenportaal. Zorg ruim van te voren dat je systeem werkt.

Verder verwijzen we vooral naar de website, social media en mail voor meer informatie. 

Voorlichtingsavonden Belle Vie
Op dit moment bieden we de voorlichtingsavond Belle Vie is Zwanger, Belle Vie geeft Borstvoeding en Belle Vie Bevalt weer fysiek aan. Je kunt je hiervoor inschrijven via het contactformulier op de website of telefonisch bij onze assistente.
We zien jullie hiervoor graag !


Voor kraamtijd geldt:
Als iemand in het gezin koorts heeft, hoest of verkouden is, dan is de kraamverzorgende minder in huis aanwezig. Daarnaast zal zij in huis beschermende kleding dragen.
De laatste dagen (indien de situatie het toe laat) verleent de kraamverzorgende zorg via (beeld)bellen en/of ‘raam-zorg’. (Kijk voor de aanpassingen op de website van jouw kraamzorgorganisatie. Daar staat ook allerlei praktische informatie voor de kraamtijd)
Bezoek is niet toegestaan tijdens de aanwezigheid van de kraamverzorgende.
Wij als verloskundige blijven eindverantwoordelijk voor jouw kraamperiode en zullen in de kraamweek regelmatig contact hebben via (video)bellen óf thuisvisite. Uiteraard komen wij bij je langs mocht het medisch noodzakelijk zijn.  

 

Voor de GGD geldt:
De kinkhoestvaccinatie in de zwangerschap gaat gewoon door. Het is namelijk belangrijk voor de bescherming van jou en jouw kind.
Na de geboorte komt de GGD langs voor de hielprik- en gehoorscreening.
Het huisbezoek dat normaliter rond 2 weken na de geboorte zou plaatsvinden, vindt nu telefonisch plaats of via videobellen. Als er redenen zijn om alsnog een huisbezoek te brengen dan doet de GGD dit (mits er geen zieken in huis zijn).
Zijn er vragen of zorgen over je kindje, mag je altijd bellen naar: 0900-4636443 

 

Ondanks alle aanpassingen, kun je er op vertrouwen dat wij van Belle Vie, de gynaecologen, kinderartsen, GGD en kraamverzorgenden er altijd voor je zijn als het nodig is. Neem dus zeker contact op bij klachten, zorgen en vragen met betrekking tot de zwangerschap, geboorte en kraamtijd.  

Nieuw is ons telefonisch spreekuur!
Op werkdagen zitten wij van 16.00 tot 17.00 uur klaar om al je vragen te beantwoorden!


De assistentes zijn dagelijks te bereiken van 8.30 tot 13.00 uur en op meerdere dagen per week tot 16.30 uur om je intake, echo’s en afspraken te plannen. Gezien het corona beleid kan dit per week anders zijn (luister hiervoor naar het antwoordapparaat), onze excuses hiervoor. Niet dringende vragen of wijzigen van een afspraak kan ook via ons contactformulier op de website, dit gaat dan via beveiligde mail. Bij klachten en/of spoed is onze dienstdoende verloskundige 24u per dag te bereiken op het dienstnummer.   

Veranderingen in onze praktijkruimte in verband met verspreiding van het virus

Je zult merken dat wij in onze praktijk een aantal zaken hebben aangepast. Om besmetting te voorkomen hebben wij bijvoorbeeld de lectuur en het speelgoed uit de wachtkamer gehaald. Ook nemen wij speciale schoonmaakregels in acht en gebruiken wij zo nodig hygiënische hulpmiddelen.

Tot slot
Wij – zorgverleners in het hele land – moeten keuzes maken in urgentie en welke zorg essentieel is en welke (even) niet. Een keuze die we in basis niet zouden willen maken: jullie zijn allemaal urgent en belangrijk! Helaas ontkomen we even niet aan bovenstaande maatregelen en willen we er juist zo voor zorgen dat de (geboorte)zorg voor iedereen veilig is en toegankelijk blijft. We hopen op jullie begrip!

Wanneer je na het lezen van deze informatie nog vragen hebt, dan kun je die natuurlijk altijd aan ons stellen. Wij blijven je zo goed mogelijk van zorg voorzien. Voor actuele informatie kun je ook op de website van onze praktijk kijken!

Met vriendelijke groet,  

Het team van verloskundigenpraktijk Belle Vie.

Praktijk                073 52 10 764

Dienst                  06 53 54 86 31

 

 

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent. Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken: 
maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur
dinsdag van 8.30 tot 13.00 uur

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 22


Kun je ons om welke reden echt niet bereiken, laat ons dan via de Oudste van Dienst van de verloskamers in het JBZ bellen.