Klik hier voor meer informatie over pakketten

24-uurs dienst met Charina

24-uurs dienst met Charina

Om 19:30 neem ik de dienst van Danique over. Er is een cliënt met beginnende weeën dus ik ben benieuwd wat deze nacht gaat brengen.

De nacht verloopt echter rustig, dat geeft mij mooi de kans om mijn jongste van drie maanden zelf te voeden en de andere kindjes mee klaar te maken voor de kinderopvang vandaag. Rond 8:00 beginnen de eerste telefoontjes. Vrij snel word ik ook gebeld door de cliënt waar gisteren de weeën zijn begonnen. Zij is in verwachting van hun eerste kindje en de weeën zijn eigenlijk de hele nacht doorgegaan. Inmiddels komen zo om de 4 minuten, maar is het voor haar nog goed te doen. Ze vindt het fijn als ik in de loop van de ochtend bij haar kom kijken. We spreken in goed overleg af dat ik er rond 10:30 uur ben.

Dus ik spring in de auto om eerst nog even wat andere huisbezoekjes af te leggen. Ik mag vandaag bij allemaal pasgeboren jongetjes op bezoek 😊! Ik sluit 2 kraambedden af en kan de ouders nog wat tips meegeven ten aanzien van flesvoeding, drinkgedrag en voedingssignalen. Want er is geen boek dat precies verteld hoe het bij jouw kindje werkt. Soms kan dat namelijk best een zoektocht zijn. Neem alle tips, informatie en adviezen die je krijgt in je op en haal eruit wat voor jullie het beste werkt. Volg je gevoel!

Intussen is het tijd om even bij de cliënt te gaan kijken die weeën heeft. Als ik binnenkom zit zij goed in haar weeën en zijn net haar vliezen gebroken. Helaas zien we dat het kindje in het vruchtwater heeft gepoept en dat betekent dat we naar het ziekenhuis moeten. Het Jeroen Bosch ziekenhuis ligt eigenlijk vol dus we controleren even hoeveel ontsluiting deze mama heeft om te beslissen naar welk ziekenhuis we gaan rijden. Volledige ontsluiting! Wauw! Wat knap, wat gaat dit als een speer. Ik bel de verpleegkundige uit het JBZ terug en zeg dat we er NU aan komen. Het hoofdje staat nog wat hoog en de persdrang is nog niet echt aanwezig dus dat gaan we redden. Iets sneller over de snelweg, de stoplichten net op oranje maar we komen veilig en op tijd aan in het ziekenhuis. De verloskundige en verpleegkundige staan ook al klaar voor ons. We lopen vrijwel meteen door naar de kamer. Fijn zo’n soepele overdracht. Wanneer de mama al snel mag gaan persen moet ik helaas weer vertrekken maar wens ze beide heel veel succes!

Het is soms toch wel jammer dat je op zo’n moment verder moet met de drukte van de dag. Een tikkeltje primitief kolf en eet ik even snel in de auto en ga ik vervolgens weer verder. Het is inmiddels 12:15 uur en ik heb nog 3 kraamvisites, een huisbezoek en een hele lijst aan belletjes te gaan. We proberen altijd rekening te houden met het rust uurtje van de kraamvrouwen tussen 13:00-15:00 uur maar dat lijkt vandaag niet te lukken.

Ik ga langs bij een kindje van 4 dagen oud, waar alles heel goed loopt en hij ook alweer groeiende is. Ik ga bij iemand thuis langs voor een bloeddrukcontrole en vervolgens ga ik nog 2 kraambedden afsluiten. Ik vind het fijn om (kraam)visite te rijden, mensen in hun eigen omgeving te zien en met ze (na) te praten over hoe alles is gegaan. Het is fijn om ze tips te kunnen geven en te kunnen begeleiden. Het is net na drieën als ik naar de praktijk rijdt.

Gedurende alle autoritjes heb ik diverse telefoontjes gehad; mensen die naar huis komen uit het ziekenhuis, telefoontjes van andere zorgverleners (huisarts of gynaecologen), voedingsbeleid bij te veel afvallen en vragen over zwangerschap klachten. Het is tijd om deze allemaal even in de dossiers te verwerken. Een hoop administratie wat er dan toch bij komt kijken.

Op de praktijk is de assistente aan het werk die ook nog wat belletjes voor mij verzameld heeft. Een voor een werk ik alle telefoontjes af, doe ik de administratie en moet ik tussendoor ook nog even kolven. Ik controleer nog een spiraal bij iemand met klachten en rond 18:00 draai ik de deuren van de praktijk op slot. Tijd om naar huis te gaan. Thuis zitten ze al te eten, dus ik kan snel nog even aanschuiven.

Dit is ook wel weer het mooie van onze 24-uurs diensten, dat je soms ook tijd hebt of kunt maken om ook nog even met je gezin te eten en de kindjes een kus kunt geven voor het slapen gaan. Want na het eten duik ik nog snel achter de computer, de administratie was namelijk nog niet klaar en het liefst werk ik alles af voordat Judith de dienst om 19:30 uur van mij overneemt. Tijdens de overdracht nemen we de afgelopen 24 uur door en de geplande dingen voor morgen. Voor mij zit het erop voor vandaag, maar Judith wens ik een fijne dienst!

Tot de volgende keer!

24 Uur Met Charina FB (1)

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze