Klik hier voor meer informatie over bevallen in de zomer 2024 regio Den Bosch

* 24 uur met Charina en Hilde * 

18:55 mijn telefoon gaat, mijn collega Esther is samen met Hilde (verloskundige in opleiding) met een bevalling in het ziekenhuis bezig. Om 19:30 neem ik de dienst van haar over.

Dus thuis even reorganiseren, want eigenlijk zou mama het verhaaltje voorlezen vandaag, en dan hup de auto in.

In het ziekenhuis wordt een eerste kindje verwacht. Mw. is vanochtend nog op controle geweest en toen was alles nog rustig. In de middag zijn de weeën begonnen en al heel snel had ze 7 cm!!

Onderweg naar het ziekenhuis zie ik de wandelvierdaagse in volle gang. Maar eenmaal bij de bevalling leven we met zijn allen in de bevallingsbubbel!

Samen met Hilde heb ik de komende 24 uur dienst. En aangezien Hilde bijna afgestudeerd is, doet zij grotendeels de bevalling en ben ik er ter supervisie, ondersteuning en een beetje als fotograaf.

De bevalling verloopt voorspoedig. De toekomstige ouders zijn hard aan het werk samen en proberen allerlei houdingen uit. Net na tienen verwelkomen we een prachtige stoere jongeman! Het jonge gezin maakt het hartstikke goed, dus na middernacht verlaten we het ziekenhuis, hopelijk kunnen we allemaal nog een paar uurtjes slapen.

Rond 4 uur krijg ik nog een telefoontje over een kindje wat onrustig is. Ik geef papa wat tips waar hij mee verder kan. De rest van de nacht verloopt rustig en om 6:30 gaat de wekker weer.

9:00 hebben Hilde en ik afgesproken op de praktijk, tijd voor de kraamvisites. We hebben er vier vandaag, dus dat moet lukken! Over het algemeen loopt het in alle gezinnen goed. We denken mee over hoe de borstvoeding loopt en geven tips. Daarnaast nemen we de tijd om de bevallingen te bespreken en zien we het stoere ventje van gisterenavond en zijn trotse ouders nog even (ook zij hebben wat uurtjes kunnen slapen gelukkig).

We gaan thuis langs bij een cliënt om de hechtingen te verwijderen waar ze last van heeft en rijden dan naar de praktijk om daar alle telefoontjes en administratie te doen.

Na de bevalling gisteravond hadden we het er al even over met elkaar, hoe uiteenlopend ons vak is. In 24 uur staan we bij een van de meest bijzondere momenten in het leven, vervolgens gaat dan de dag soms van vreugde tot verdriet, lopen de telefoontjes uiteen van regeldingen, vragen, kwaaltjes en begeleiding van een miskraam. Maar hopen wij onze 24 uurs dienst uiteindelijk met een voldaan gevoel af te kunnen sluiten, waarin we iedereen hebben kunnen horen en te woord hebben kunnen staan.

Voor vandaag lijkt het erop dat de dienst verder rustig blijft. Hilde gaat om 16:00 weer (met frisse tegenzin) fanatiek verder met haar scriptie. En ik hoop lekker op tijd naar huis te vertrekken om vandaag wel de kindjes op bed te kunnen leggen. Want naast verloskundige, is mama zijn toch ook wel heel erg mooi en fijn! ♡

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze