Klik hier voor meer informatie over bevallen in de zomer 2024 regio Den Bosch

Supersnelle bevallingen!

September 2019 word ik in de ochtend gebeld door een cliënt in verband met gebroken vliezen. Alles is nog rustig en we spreken af dat ik in de loop van de ochtend op huisbezoek kom. Het gaat echter als een trein en als ik binnenkom heeft zij al 5cm ontsluiting. Het wordt spannend want papa zit nog op de vrachtwagen ergens in Duitsland. De bevalling gaat als een speer en het wordt zowel voor ons als voor papa een race tegen de klok. Uiteindelijk ziet hij zijn knappe dochter, helaas via de FaceTime, geboren worden.

2020 Opnieuw zwanger! Nu was de vorige bevalling natuurlijk ‘het onderwerp’ van het bevalplan. Als papa dit keer maar op tijd is! Hij treft goede voorbereiding. Een andere baas, vanaf 37 weken niet meer zo ver van huis en telefoon altijd op geluid! Twee weken later dan de eerste bevalling krijg ik weer datzelfde telefoontje: ‘mijn vliezen zijn zojuist gebroken, maar alles is nog rustig’. Normaal vraag ik eerst naar de kleur van het vruchtwater, maar dit keer vroeg ik ‘waar rijdt papa momenteel rond?’  We moeten er beiden wel om lachen en anders dan de vorige keer is hij al ingelicht en komt zo snel mogelijk naar huis. Nog geen uur later zijn er heftige weeën en als ik 1,5 uur na het eerste telefoontje binnen kom lopen zijn er al heftige persweeën. Gelukkig is haar moeder een hele prettige ondersteuning, maar van papa is nog geen spoor te bekennen. Na meerdere keren bellen en een aantal heftige weeën wegzuchten komt papa dan gelukkig binnenlopen. Mama kan alles laten gaan en nog geen 12 minuten na binnenkomst is daar dan opnieuw een prachtige dochter. Thuis én met haar partner aan haar zijde was dit een bevalling waar ze op had gehoopt. En voor mij ontzettend bijzonder om bij de bevalling van beide dochters te mogen zijn geweest!

 

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze