Klik hier voor meer informatie over pakketten

Wat als het deze keer anders gaat?

Tijdens mijn zwangerschappen ben ik een aantal keren bij Judith op geweest. Meteen voelde ik me erg op mijn gemak bij haar. Ze luistert goed naar je, leeft mee en geeft goede adviezen. Op de momenten dat hormonen door je lijf gieren is het fijn om steun en begrip bij iemand te vinden.

Ik was voor de tweede keer zwanger toen ik voor het eerst mijn hart luchtte bij Judith. Door enorme veranderingen op mijn werk en het zorgen voor mijn eenjarige kindje, liep de stress op. Ik had veel lichamelijke klachten en legde de lat erg hoog voor mijzelf. Na een fijn gesprek met Judith bleek ik sterk genoeg om mijn grenzen te stellen. Zij leerde mij inzien wat prioriteit had en wat niet. De laatste weken van de zwangerschap kon ik mij volledig focussen op die mooie tijd. Ik heb er van genoten!

Een dag voor de uitgerekende datum kwam in een razend tempo mijn zoontje ter wereld. Fijn zo’n snelle bevalling zullen de meeste vrouwen denken. Dat is aan de ene kant ook zo, maar aan de andere kant ook niet. De bevalling was zo snel gegaan dat ik even moest bijkomen en bevatten wat er was gebeurd, het was best onwerkelijk.  Tijdens de bevalling werd ik overgedragen aan het ziekenhuis, maar doordat het zo snel ging is dat langs mij heen gegaan. Toen 20 minuten later de baby geboren was zag ik ‘mijn’ verloskundige nergens meer. Ik was heel goed opgevangen en geholpen in het ziekenhuis, maar miste wel het vertrouwde gezicht. Op dat moment was ik dat ook snel weer vergeten en sprong ik snel weer op mijn roze wolk.

Een jaar later was ik voor de derde keer zwanger, wat een geluk! Weer kwam ik bij Judith op controle en was daar meteen weer die klik. De zwangerschap verliep voorspoedig, maar naar mate de bevalling dichterbij kwam begon er ineens wat te knagen bij me. Steeds vaker kwam de gedachte bij me op, wat als het deze keer anders gaat? Ik hoop dat nu wel iedereen bij me blijft tot dat de baby is geboren. Wat nu als het zo snel gaat, dat er geen verloskundige op tijd bij kan zijn? En zo waren er nog wel wat meer vragen die door mijn hoofd gingen.

Ik besloot met Judith te praten en ook deze keer wist zij me weer het vertrouwen te geven dat het goed zou komen.

In de vroege ochtend op een bloedhete vrijdag in de zomer begonnen mijn weeën. Helaas was er de dag van te voren iets heel heftigs gebeurd waardoor ik erg verdrietig en verslagen was. De weeën waren dan ook veel minder heftig dan ik eerder gewend was, dus ik wachtte maar even af. Na een paar uur heb ik Judith gebeld en uitgelegd wat er gaande was. In mijn hoofd was ik met een groot verdriet bezig, terwijl mijn lichaam juist iets heel moois aan het doen was. Hoe kon dit nu zo ver uit elkaar liggen? Judith was erg begripvol, probeerde me gerust te stellen, te focussen op de bevalling en te laten ontspannen. Uiteindelijk besloten we om naar het ziekenhuis te gaan. Vol vertrouwen kwamen we daar aan en hoopte ik dat mijn hoofd ook in ‘bevalmodus’ kon gaan en de natuur zijn gang zou gaan. Helaas moest de natuur na een paar uur toch een handje geholpen worden. Desondanks bleef Judith bij mij, ze hielp me door de laatste uren heen. Begripvol, bemoedigend en vastberaden heeft zij mijn bevalling gedaan. De zon ging onder en tegen 23.30 uur was mijn zoon geboren. Heel blij dat hij er eindelijk was, maar ook enorm dankbaar dat Judith er al die tijd is geweest.

De kracht van Judith zit hem in haar vriendelijke en warme karakter. Ze geeft je het vertrouwen dat je alles met haar kunt bespreken. Ze oordeelt niet, maar steunt je juist. Door te luisteren, door adviezen te geven en door er te zijn. Judith neemt de tijd voor je en onthoudt wat je haar hebt verteld. Op die manier bouw je echt een band op met haar.

Aanmelden

Woon je in 's-Hertogenbosch, Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze