Klik hier voor het verhaal over Postnatale depressie en hechtingproblematiek!

Echoscopie

Hoe bereid ik me voor op een echo?

Wordt de echo vóór 13 weken zwangerschap gemaakt, plas dan de laatste 2 uur voor de echo niet zodat je blaas gevuld is. Extra drinken is niet nodig. De echobeelden zijn duidelijker als je 2 dagen voor de echo je buik niet insmeert met bodylotion en geen doucheschuim gebruikt. 

Wat gebeurt er tijdens een echo?

Er wordt een transducer – een soort camera – tegen je buik gehouden. Met behulp van geluidsgolven worden afbeeldingen gemaakt van de inwendige structuren van het menselijk lichaam. Zo kan de baby in de baarmoeder worden gezien. Van dit onderzoek heb je geen last.

 

Echo’s die zeer vroeg in de zwangerschap gemaakt worden, zijn vrijwel altijd inwendig, via de vagina.

Mag ik filmen tijdens de echo?

Nee. De echo's die wij plannen hebben een medisch doel, hier mogen geen foto's of filmpjes van gemaakt worden. 

Mogen er meerdere personen mee naar de echo?

Kom samen met je partner, maar laat kleine kinderen en/of anderen thuis.

Natuurlijk is het leuk om naar je ongeboren kind te kijken. Echter de echo’s die wij aanvragen hebben een medische reden. Mochten er afwijkingen worden gezien, dan kunnen wij direct ingaan op jullie vragen en uitleg geven over verwijzing voor behandel -of begeleidingsplan. 

We vragen jullie begrip hiervoor, een medische echo maken en uitleggen vergt nauwkeurigheid en concentratie. Drukte of afleiding op de kamer kunnen de kwaliteit beïnvloeden. Wil je een pretecho laten maken, dan mag je wel meer mensen meenemen, mits de coronamaatregelen dit toelaten.

Meer vragen

Aanmelden

Woon je in Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze