Wat moet je regelen?

De eerste afspraak maken met de verloskundige

Wanneer je zwangerschapstest positief is, kun je rond 5/6 weken na je laatste menstruatie bij ons een afspraak maken. Je kunt bellen op telefoonnummer 073-5210764 of je maakt online een afspraak. Je hebt hiervoor geen verwijzing nodig van de huisarts. Iedereen mag zich melden voor verloskundige zorg. Indien er een medische indicatie bestaat zullen wij je verwijzen naar de gynaecoloog. Ben je gewend om bepaalde medicijnen te gebruiken overleg dan altijd met de apotheek en huisarts.

De eerste afspraak voor een echo wordt gemaakt rond 8 weken zwangerschap en het intakegesprek vindt plaats rond 10 weken zwangerschap. Bij spreekuur kun je lezen wat we doen en wat je mee moet nemen.

Wij zijn een praktijk met meerdere verloskundigen, tijdens de spreekuren zul je met ieder van ons kennis kunnen maken. Indien wenselijk kun je er voor kiezen om door twee verloskundigen op de spreekuren gezien te worden. Heb je ons echter nodig tijdens de dienst dan zul je begeleid worden door degene die de dienst heeft, het kan dan zo zijn dat je deze dienstdoende verloskundige nog niet persoonlijk hebt ontmoet.

Ben je op intakegesprek geweest en is de termijnecho gedaan kun je een aantal zaken gaan regelen:

  • Kraamzorg, deze regel je rechtstreeks via je verzekering (vraag naar contract met het J.B.Z. en zorggarantie)
  • Erkenning, regel de naamgeving van je kind indien jullie niet gehuwd zijn (op het stadskantoor in Den Bosch, St-Michielsgestel of Oss)
  • Kinderopvang
  • Inschrijven voor de voorlichtingsavonden van Belle Vie
  • Maak bewust de keuze welke voeding je kindje gaat geven, bezoek de voorlichting Belle Vie geeft borstvoeding
  • Het JBZ verzorgt informatieavonden 'bevallen in het JBZ'. Meld je hiervoor aan. 
  • Vanaf 35 weken bedverhogers halen bij de thuiszorg. Zorg dat je bed vanaf 37 weken omhoog staat, dit geldt ook als je poliklinisch wilt bevallen.

 

Vliegen tijdens de zwangerschap

Ga je vliegen tijdens de zwangerschap, informeer dan op tijd bij je vliegmaatschappij welke documenten nodig zijn om met hen te mogen vliegen. Via de praktijk kun je een zwangerschapsverklaring ten behoeve van vliegreis vragen. Sommige maatschappijen waaronder Ryanair hebben een eigen document wat door ons ingevuld moet worden. Zorg dat je over de juiste documenten beschikt.

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.