Nieuw !! Belle Vie ontzorgt: Nieuwsgierig? Kijk eens bij onze Pakketten Bewust of Zorg op maat

Coaching

"Hang het gedoe maar aan de kapstok, veeg je zorgen aan de mat. Moeten en haasten hoeven hier niet. Kom binnen en geniet!"
Judith

Waarom coaching?

Tijdens mijn zwangerschappen ben ik een aantal keren bij Judith op bezoek geweest. Meteen voelde ik me erg op mijn gemak bij haar. Ze luistert goed naar je, leeft mee en geeft goede adviezen. Op de momenten dat hormonen door je lijf gieren is het fijn om steun en begrip bij iemand te vinden.

Ik was voor de tweede keer zwanger toen ik voor het eerst mijn hart luchtte bij Judith. Door enorme veranderingen op mijn werk en het zorgen voor mijn eenjarige kindje, liep de stress op. Ik had veel lichamelijke klachten en legde de lat erg hoog voor mijzelf. Na een fijn gesprek met Judith bleek ik sterk genoeg om mijn grenzen te stellen. Zij leerde mij inzien wat prioriteit had en wat niet. De laatste weken van de zwangerschap kon ik mij volledig focussen op die mooie tijd. Ik heb er van genoten!

KIM 2693

Herken jij dit?

 • Hoezo, een roze wolk?
 • Hoe kan ik genieten van deze zwangerschap?
 • Ik ben bang voor de bevalling.
 • Je wilt na een heftige bevalling, de volgende bevalling, anders ervaren?
 • Lukt het je niet om te ontspannen nadat je kindje geboren is?
 • Heb je 4 jaar na de bevalling van je kind nog steeds buikpijn op de verjaardag van je kind?

Zo zijn er nog heel veel onderwerpen, groot of klein, die jou zorgen kunnen geven.

Tijdens de coach-opleiding voor verloskundigen heb ik geleerd gesprekken te voeren en handvatten te bieden aan vrouwen (en mannen) met psychische klachten. Die hoeven niet groot of zwaar te zijn. 

Herken je dit? Neem gerust contact met me op!

Als de hormonen door je lijf gieren

Tijdens mijn werk als verloskundige merk ik dat sommige vrouwen mentaal in de knel zitten tijdens hun zwangerschap, in het kraambed of de tijd daarna. Zij worstelen met allerlei gevoelens, vragen of angsten. Niet alleen de vrouwen overigens, maar ook hun partners stoeien met hun nieuwe rol als ouder en alles wat daarbij komt kijken. Het is een rollercoaster waarin ik je wil ondersteunen.

Helaas is er tijdens de spreekuren en visites niet altijd de tijd om uitgebreid stil te staan bij je zorgen, angsten en vragen. Daar wil ik wat aan doen. Want juist dat luisterend oor en die hulp kunnen het zoveel fijner maken!

KIM 2675

Bevallingverwerkingsspecialist

Judith is ondertussen opgeleid als bevallingsverwerkingsspecialist en heeft ook haar coachopleiding voor verloskundigen afgerond. Zij verteld in haar blog wat het inhoud. 

Blog bevallingsverwerkingsspecialist

Veelgestelde vragen

Wat kan ik verwachten tijdens een coaching gesprek?

Een coaching-traject is geen uitgestippeld pad. Vaak komen er na het eerste gesprek allerlei inzichten naar boven die het traject uiteindelijk bepalen.

Het gesprek begint met de vraag:

 • Wat brengt je hier?
 • Wat wil je anders in je leven?

Uiteindelijk gaan we dit samen structureren en samenvatten om tot de kern te komen. 

Er komt een onderwerp uit waar je focus en aandacht op komt te liggen. We gaan kijken naar HOE je dan anders kunt gaan zien. Daar krijg je tijdens de gesprekken handvatten en inzichten voor.

We sluiten af met een samenvatting, huiswerk en nieuwe afspraak.

Wie geeft de coaching?

Judith Bekkers-Leijten, verloskundige en geschoold coach.
Sinds april 2020 kunnen de cliënten en hun partners bij Belle Vie Geboortezorg en Welzijn terecht. Er komen veel verschillende vragen en gesprekken voorbij. De psychische klachten hoeven helemaal niet groot of zwaar te zijn, het zijn altijd klachten waar Judith je bij kan ondersteunen.

Praktische informatie coaching.

Ik ben aangesloten bij de VIV; Vereniging Integrale Vitaliteitkunde, een beroepsvereniging voor therapeuten. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden deze vorm van persoonlijke begeleiding.
Afhankelijk van je aanvullende verzekering is vergoeding mogelijk. De behandeling valt onder de alternatieve zorg. Informeer voor de mogelijkheden bij jouw zorgverzekering.

 • In het kader van persoonlijke ontwikkeling zijn werkgevers (via de bedrijfsarts of de afdeling personeelszaken) in veel gevallen bereid een coaching traject te financieren.
 • Werk je als zelfstandige? Dan kun je kosten voor coaching opvoeren als bedrijfskosten.
 • De gesprekken vinden plaats op de hoofd-locatie van Verloskundigenpraktijk Belle Vie, Rodenborchweg 4 in Rosmalen.

Wat kost coaching?

 • Een gesprek duurt ongeveer 2 uur.
 • De kosten voor een gesprek zijn € 75,- per uur.
 • Als je samen komt met je partner, zijn de kosten € 90,- per uur. 

Is coaching alleen voor vrouwen?

Nee, ook mannen zijn welkom. Voor hen kan een bevalling eveneens een indrukwekkende  ervaring zijn. Soms heeft de verandering van rol in relatie of gezin een grote impact.

De coaching van Judith heeft me erg goed geholpen!

Janine van Geel

Aanmelden

Woon je in Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze