Borstvoeding of flesvoeding

Wij vinden het belangrijk dat vrouwen de kans krijgen borstvoeding te geven. Het is de basis voor een gezonde start en het is raadzaam om het eerste half jaar volledige borstvoeding te geven. Je baby wordt goed beschermd tegen maag-, darm- en luchtweginfecties door antistoffen die in de borstvoeding zitten. Eczeem kan erfelijk zijn. Komt dit voor in de familie, dan kun je dit risico verkleinen door het geven van borstvoeding. 

De voorbereiding begint al tijdens de zwangerschap. Er zijn allerlei manieren om je goed voor te bereiden, websites, cursussen en tijdschriften. Vaak wordt er gedacht dat het vanzelf gaat. In veel gevallen gaat het gelukkig goed, maar soms word je teleurgesteld als het niet meteen lekker loopt.

Wij hebben voldoende kennis en hulpmiddelen ter beschikking om te ondersteunen. Via onze praktijk zijn diverse producten van Medela verkrijgbaar, bijvoorbeeld borstkolven, tepelhoedjes en tepelzalf.
In de eerste week is de kraamhulp in huis om jou en je partner bij te staan bij het opstarten van de borstvoeding, hierna neemt het consultatiebureau de groeicontroles over.
Veel informatie vind je in het boekje Borstvoeding van de GGD.

Als je borstvoeding wilt gaan geven, hoef je geen flesvoeding in huis te halen. De baby heeft de eerste dagen voldoende reserves en na een paar dagen is de borstvoeding op gang.

Borstvoeding moet je leren geven, neem de tijd hiervoor. In de eerste week krijg je begeleiding van de kraamverzorgster en verloskundige. Zo nodig kun je ook hulp van een lactatiedeskundige inschakelen. Belle Vie geeft in samenwerking met een ervaren borstvoedingsdeskundige haar eigen borstvoedingsavond. Ook via de borstvoedingswebsite kun je veel informatie vinden en worden er in jouw buurt borstvoedingcursussen gegeven die je tijdens de zwangerschap kunt volgen. Het volgen van een borstvoedingscursus vergroot de kans op van slagen van de borstvoeding in de eerste week. Je leert wat er allemaal veranderd in je lichaam, hierdoor kun je makkelijker omgaan met de meestal voorbij gaande “opstart problemen”. Vaak zien we dat op het einde van de kraamweek de borstvoeding goed loopt en dat moeder en kind ervan kunnen genieten.

Borstvoedingscursussen worden gegeven door:

Belle Vie geeft borstvoeding, eigen informatie-avond.

 

Borstvoeding en werk

Veel vrouwen willen stoppen als ze weer moeten gaan werken. De werkgever is verplicht om tijd en ruimte beschikbaar te stellen om te kolven of je kindje te gaan voeden. Lees meer over borstvoeding en werk.

Flesvoeding

Wanneer borstvoeding niet lukt of niet je eerste keus is, zijn er tal van alternatieven voor een verantwoorde start voor je kind. Alle flesvoedingen in Nederland voldoen aan strenge eisen. 

 

Belle Vie geeft borstvoeding

Professional aan het woord over borstvoeding.

Wij vinden het belangrijk dat je voldoende weet om een gezonde start met borstvoeding te maken. Je bent van harte welkom op onze informatie-avond. Deze wordt verzorgt door José Verhagen, kraamverzorgende en lactatie-deskundige.

Data ; elke eerste woensdag van de maand van 19:30 tot 21:00 uur

Schrijf je in via het aanmeldformulier

BV geeft borstvoeding.PNG folder Belle Vie geeft borstvoeding

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent.Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken op maandag, dinsdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur en woensdag en donderdag van 8.30 tot 16.30 uur.

Niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren) kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 20

Als je ons, om welke reden dan ook echt niet kunt bereiken, dan kun je ons door het ziekenhuis laten bellen.