website student.jpg

Actuele praktijkinformatie

Belangrijke informatie over opvang vakantieperiodes, zwangerschapsverlof, scholing enz.

CORONA VIRUS

Volg het laatste nieuws over het corona virus en de ontwikkelingen in de praktijk in het aparte info-blok hierover!

Update 1 oktober 2020

Zwangerschap

We werken met een ‘minimal care schema’ in de regio Den Bosch e.o (1e lijn), vanaf 1 oktober gelden weer strengere maatregels:

Kinderwens consult telefonisch / video bellend
Qua frequentie van prenatale controles blijven we het aan de pandemie aangepaste schema volgen
Intake van de zwangerschap  telefonisch / video bellend
Bespreken geboorteplan telefonisch / video bellend
Gesprek met Coördinerend Zorgverlener telefonisch / video bellend

Nacontrole telefonisch / video bellend 

Partners zijn welkom op de praktijk bij de echo, voor de (fysieke) controles vragen we de partners zoveel mogelijk via videobellen mee te kijken. We hanteren de 1,5 meter afstand tot elkaar, zowel op de gang als in de spreekkamer. Om deze te kunnen bewaren in de wachtruimte, vragen we partners buiten te wachten indien er al 5 personen in de wachtkamer zitten.

Breng kinderen liever NIET mee naar het spreekuur omdat dit in de hand werkt dat moeders gaan lopen door de wachtruimte. Heb je geen opvang zorg dan dat je kindje in een buggy vast zit, of bij papa op schoot blijft.

- indien je hoest of koorts hebt, kom NIET naar de praktijk, maar neem telefonisch contact met ons op

- Consulten zijn op alle locaties; de Rodenborchweg , Groote Wielen, Berlicum en Geffen mogelijk.
Het inloopspreekuur is mogelijk op vrijdagochtend in de Groote Wielen van 8.30-9.00 uur.
In het gezondheidscentrum Groote Wielen geldt het dringende advies om een mondkapje te dragen.

- Wij bellen vóór het telefonisch of video consult met een anoniem telefoonnummer, ook in je kraambed voor de visites.

- Via ons verloskundig computer systeem kunnen wij nu AVG-proof videoconsulten houden. Voorwaarde is wel dat jij als zwangere ‘Zwangerenportaal’ geactiveerd hebt. Inloggen op www.zwangerenportaal.nl en via Dashboard met button "Video Consult" wordt de persoonlijke digitale online spreekkamer zichtbaar. Voor een optimale verbinding adviseren wij gebruik te maken van Google Chrome op desktop (windows of mac).

- Als je op het moment van bevallen koorts hebt én hoest of verkouden bent sturen wij je in naar het ziekenhuis. Heeft iemand in het gezin klachten en is onze zorg nodig dan komen wij gewoon bij je langs, als het nodig is in beschermende kleding.
Meet indien je gaat bevallen vóór je ons belt rectaal je temperatuur. Zo helpen we elkaar om de beste plek voor de bevalling te kiezen en de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. 

 

Zwangerenportaal  

Informatie over allerlei zaken rondom zwanger zijn, bevallen en kraambed. Na aanmelding via de link die je tijdens het intake-spreekuur kunt ontvangen, kun je ook je persoonlijke zwangerschapsdossier digitaal in zien en ontvang je een bevestiging van je afspraken. Maak nu ook een foto voor in je portaal, dit kan bij onze assistente. 
Let op; Het portaal is niet de manier om uitslagen mede te delen. Uitslagen worden, indien afwijkend te allen tijde persoonlijk besproken.

Belle Vie en anticonceptie.

Voor vragen over anticonceptie kan je altijd bij ons terecht.
Wij zijn bevoegd om orale anticonceptie (pillen) en spiralen voor te schrijven én om spiralen te plaatsen en verwijderen. Lees meer bij Anticonceptie of vraag naar de mogelijkheden die bij jouw situatie passen. 
Zorg dat je weet of je in aanmerking komt voor vergoeding door je zorgverzekering!

Belle Vie geeft borstvoeding.

Borstvoeding geven, een bewuste keuze!
Wij verzorgen onze eigen cursus.
In 1,5 uur leer je wat er komt kijken bij het geven van borstvoeding. Op onze eigen praktijklokatie op de Rodenborchweg komt José Verhagen lactatiedeskundige, alles vertellen wat je moet weten over het geven van borstvoeding. Bekijk de data en de flyer Belle Vie geeft borstvoeding, onder cursussen.
 

Kwaliteit en enquête

Wij hechten grote waarde aan kwaliteitsverbetering en proberen daar steeds actief aan te werken. Na jullie kraambed ontvang je daarom een enquête die we vragen in te vullen. Natuurlijk kan het ook gebeuren dat je ons eerder zaken wilt vertellen of mededelen. Dit mag positief zijn maar zeker ook negatief. Wij gaan graag met jullie in gesprek om de zorg zo persoonlijk en proffesioneel mogelijk aan te bieden. Laat je horen!

Contactformulier website

Voor niet dringende vragen kun je, naast het praktijknummer 073-5210764, ook gebruik maken van het contactformulier op de website, we maken gebruik van beveiligde mail. Wij zullen dan zo snel mogelijk antwoorden.

Uitgebreidere spreekuurtijden

Naar aanleiding van de uitkomsten van onze enquête zijn onze spreekuurtijden uit gebreid naar mogelijkheden in de avond én vroege ochtend.

Verloskundige in opleiding

Per september 2020 zal er weer een studente in de praktijk mee lopen.
 

Studenten lopen mee tijdens de spreekuren en begeleiding bij je bevalling of kraambed. Heb je bezwaar tegen haar begeleiding, laat het ons dan weten.
Studenten begeleiden nooit alleen een bevalling. De eindverantwoordelijkheid ligt te allen tijde bij de verloskundigen.

Data voorlichtingsavonden:

Voor de geplande data per onderwerp, zie bij voorlichting

Scholing Verloskundigen
 

WhatsApp

Ivm het gebruik van een duo-kaart voor onze Iphone is het niet mogelijk om ons te bereiken via Whats app, wij verzoeken je vriendelijk om te bellen of te smsen.


 

 

bereikbaarheid

SPOED

06 - 535 486 31

Dienstdoende verloskundige;

voor bevalling, bij klachten of als je ongerust bent. Krijg je de voicemail spreek dan je naam, adres en telefoonnummer in, dan bellen we altijd terug. Binnen 10 minuten geen reactie, bel dan nogmaals.

NIET DRINGENDE VRAGEN

073 - 521 07 64

De assistente is te bereiken: 
maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot 16.30 uur

Ook voor niet dringende vragen of annuleren van je afspraak (minimaal 24 uur tevoren)
Dit kan ook per mail info@belle-vie.nl

BELLEN DOOR ZIEKENHUIS

073 - 553 20 22


Kun je ons om welke reden echt niet bereiken, laat ons dan via de Oudste van Dienst van de verloskamers in het JBZ bellen.