Klik hier voor meer informatie over Moxa therapie

Veelgestelde vragen

Groepsbijeenkomsten

Wat komt aan bod?

Je vormt samen met een groep vrouwen, die ongeveer in dezelfde periode zijn uitgerekend, een sessiegroep. Tijdens de sessies komen steeds andere onderwerpen aan bod, bijvoorbeeld over de groei van je baby, gezonde leefstijl, omgaan met zwangerschapskwalen en klachten en voorbereiden op je bevalling. In een sessie ga je in gesprek met vrouwen die hun zwangerschap allemaal op een andere manier kunnen ervaren en beleven. Hierin ondersteun je elkaar. Daarnaast leer je hoe je op een gezonde manier je zwangerschap kunt doorlopen. De sessies vinden plaats in een groep van 8 vrouwen.

Wie begeleidt de groepsbijeenkomsten?

Een groep wordt begeleid door twee vaste personen: Een verloskundige en een andere beroepsbeoefenaar uit de gezondheidszorg. Dit kan bijvoorbeeld een
diëtiste, fysiotherapeut, lactatiedeskundige (zij begeleidt moeders bij alle aspecten van borstvoeding) of een kraamverzorgende zijn.

Wanneer zijn de groepsbijeenkomsten?

De groepsbijeenkomsten vinden altijd plaats op vastgestelde dagen en tijden. Deze zijn vooraf bekend tot aan het einde van je zwangerschap. Deze duren ongeveer 1,5 uur per bijeenkomst. De medische controles worden in individuele afspraken gepland, deze staan los van de groepsconsulten.

Wat is yoga?

Zwangerschapsyoga

Een zwangerschapsyogales is een wekelijks moment voor jezelf en je kindje. Het helpt je om te ontspannen tijdens je zwangerschap en je voor te bereiden op de bevalling.

Iedere les bestaat uit yoga oefeningen die ervoor zorgen dat je lichaam soepel blijft en je spanning in je lichaam kan loslaten. Je leert verschillende ademhalingstechnieken je helpen tijdens de bevalling. Er is veel aandacht in de les voor het veranderende lichaam. Je maakt bewust contact met je kindje en leert om te ontspannen. Dit zorgt voor vertrouwen in jezelf en de bevalling.  

Iedere les komt er een onderwerp aanbod dat je helpt om je voor te bereiden op de bevalling. Zo komen bijvoorbeeld de verschillende stadia van de bevalling aan bod aan de hand van thema’s als vertrouwen, aandacht, ruimte en loslaten.

In de les is er ook aandacht voor specifieke lichamelijke zwangerschapsklachten en wat je kan doen om deze te verlichten, bijvoorbeeld bij bandenpijn, pijn in de onderrug of het bekken, kramp, spataderen, vasthouden van vocht en obstipatie. Zo kunnen verschillende zwangerschapsklachten verdwijnen. De les wordt afgesloten met een diepe eindontspanning. Dit bevordert een goede  nachtrust.

Vanaf 16 weken ben je welkom en je kan doorgaan met zwangerschapsyoga tot aan je bevalling. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. Het is aan te raden om je tijdig aan te melden voor de lessen.

Na de bevalling worden er ook yoga na de bevalling lessen aangeboden. Je leert dan op een verantwoorde manier je buikspieren te gebruiken en de bekkenbodemspieren weer te activeren voordat je je eigen sport weer oppakt.

De lessen worden gegeven door Betty van Soest van Studio Moeder & Kind.

Meer vragen

Aanmelden

Woon je in Rosmalen, Groote Wielen, Hintham, Berlicum, Middelrode, Geffen, Nuland of Vinkel? Wij begeleiden zowel thuisbevallingen als poliklinische bevallingen in het Jeroen Bosch Ziekenhuis of in het ziekenhuis Bernhoven.

Aanmelden
KIM 3531

Maak je keuze